Форми силіконові
Форми для випічки - це, мабуть, один з найпопулярніших видів посуду для кухні. У формі для випічки можна приготувати гарнір, повноцінне друге блюдо, м'ясні делікатеси, а також всілякі варіанти десертів.
Силіконові форми
Виготовлені з безпечного медичного матеріалу, який може бути використаний в духовках будь-якого типу — електричної, газової, мікрохвильовою.
Рекомендований діапазон температур від -40 до + 230 градусів Цельсія.
Будь-яка їжа, приготована в силіконовій формі, не буде містити сторонніх запахів, т. к. силікон інертний матеріал, який не взаємодіє з жирами, вологою і маслами.
Основні переваги силіконових виробів:
- Страва не пригорає.
- Форма не вимагає змащення маслом перед приготуванням (тільки перед першим використанням)
- Випічку дуже легко діставати, досить дати страві охолонути і просто перевернути форму.
- Дуже велика різноманітність форм: великі форми для випікання пирогів, маленькікекси, мафіни, дуже багато фігурок для дітей (паровозики, ведмедики, собачки, зайчики),новорічні форми, сердечка і т. д.
- Форму дуже легко мити після використання (як в посудомийній машині, так і вручну)
- Займає дуже мало місця, можна складати, а потім форма повертає свій первісний вигляд.
Що не можна робити з силіконової формою:
1. Ставити форму на електричну конфорку і вогонь
2. Не можна використовувати гострі предмети при розрізуванні випічки у формі.
3. Не мити форму жорсткими щітками (йоржиками)